Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.Π.Τ. Δωδεκανήσου, Αντώνη Γαννικουρή, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετά την εκλογή του κ. Γιαννικουρή στην θέση του Προέδρου του ΤΕΕ ΠΤ Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του, τόνισε δε την ανάγκη για συνεργασία και αμφίδρομη σχέση.

Το θέμα που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης, δεν ήταν άλλο από το μεγάλο θέμα των ημερών, της διαδικασίας κατάρτισης των δασικών χαρτών και των εξαιρετικά αρνητικών επιπτώσεων για την κοινωνική και οικονομική ζωή στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έκανε γνωστό στον κ. Χατζημάρκο ότι συστρατεύεται στον κοινό αγώνα για την αποτροπή καταστάσεων που θα πλήξουν με βίαιο τρόπο τα νησιά δια της απαξίωσης και δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και ότι θα παραβρεθεί στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, την προσεχή Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου στο ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, προκειμένου να αναπτύξει τις ειδικές θέσεις του ΤΕΕ επί του κρίσιμου αυτού θέματος.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου, για τη συστηματική καταγραφή της βιομηχανικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου, έργο – παρακαταθήκη για τα Δωδεκάνησα,  το οποίο χρηματοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με το ποσό των 95.000 ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γιαννικουρής, η Διεπιστημονική Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε για την υλοποίηση του έργου, έχει ολοκληρώσει τη πρώτη φάση της καταγραφής των κτιρίων. Επόμενο στάδιο είναι η αποτύπωση της βιομηχανικής κληρονομιάς σε ένα αρχείο που θα παραδοθεί και σε ηλεκτρονική μορφή και θα αφορά στη βιομηχανική κληρονομιά της Δωδεκανήσου ως συμβολή στην διεπιστημονική έρευνα , καθώς και η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων. Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η έκδοση αντίστοιχου λευκώματος, η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν τη βιομηχανική κληρονομιά.

 

image_print