Χίλια τριακόσια () κιλά τρόφιμα συγκέντρωσαν και παρέδωσαν σήμερα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι φορείς της Σορωνής, μετά από κινητοποίηση δύο εβδομάδων στην οποία συμμετείχαν μεμονωμένοι πολίτες, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, καθώς και τα παιδιά του Δημοτικού Καλαβαρδών.

Πρωτεργάτες στην πρωτοβουλία ήταν ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής,

ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος «Το Αμπερνάλλι», η Α.Ε.Σ. Ευκλής Σορωνής, η Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2000 και η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, εκ μέρους της οποίας ο κ. Γιάννης Μαρίνος τόνισε πως «τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία και η ευαισθητοποίηση μιας μικρής κοινωνίας που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πρόσφερε από το υστέρημά της για να υποστηριχθεί το έργο που επιτελείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας».

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού και της περιφερειακής συμβούλου, αρμόδιας για θέματα κοινωνικής μέριμνας, Δέσποινας Μουτάφη, παραλαμβάνοντας την προσφορά, ευχαρίστησε τους φορείς και τους απλούς πολίτες της Σορωνής, όπως και της ευρύτερης περιοχής για την ευαισθησία που επέδειξαν, κάτι που – όπως είπε – «σημαίνει ότι όταν πορευόμαστε όλοι μαζί έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης ο οποίος έκανε λόγο για μια ανταπόκριση «που έχει πλέον χαρακτηριστικά κοινωνικού κινήματος αλληλεγγύης».