Γεώργιος Λεονταρίτης: "Υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που πετυχαίνει στόχους, η Ελλάδα που μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει. Η Σύρος, οι Κυκλάδες, το Νότιο Αιγαίο και η Ελλάδα είναι υπερήφανες  για σένα! Δαμάζοντας τα κύματα κατέκτησες τις καρδιές μας!"

Με αφορμή την αποψινή βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Αντώνη Μπουγιούρη από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης απέστειλε (λόγω της απουσίας του στην Κέα) τον ακόλουθο χαιρετισμό:

"Σας ευχαριστώ θερμά για την ιδιαίτερα τιμητική προς το πρόσωπό μου πρόσκληση να παραστώ στη τελετή βράβευσης του συντοπίτη μας Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Αντώνη Μπουγιούρη και λυπάμαι που η εκτός Σύρου απουσία μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι ανάμεσά σας και να αποδώσω την οφειλόμενη τιμή στον «γιο του ανέμου».

Σήμερα που στην πατρίδα μας επικρατεί η απαισιοδοξία, το γκρίζο και η απογοήτευση, εκδηλώσεις σαν την αποψινή έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πέρα από την απόδοση του οφειλόμενου από την κοινωνία επαίνου προς τον τιμώμενο συμπατριώτη μας,  στέλνουμε ένα μήνυμα  με πολυσήμαντο περιεχόμενο: ότι υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που πετυχαίνει στόχους, η Ελλάδα που μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει.

Στο πρόσωπο του φίλου Αντώνη, το μήνυμα αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσω των επιδόσεων και διεθνών διακρίσεών του. Επιτυχίες που δόξασαν και συνεχίζουν να δοξάζουν τη χώρα μας και τη γενέτειρά του, άρρηκτα δεμένη με τον ναυταθλητισμό, στα πέρατα του κόσμου!

Τιμούμε τον πρωταθλητή μας και προβάλλουμε την ηθική αξία της νίκης!

Βραβεύουμε τις διακρίσεις του  και επιβραβεύουμε τη συστηματική και επίπονη προσπάθειά του!

Τονίζουμε  τη σημασία του «αγωνίζεσθαι» αλλά και υπογραμμίζουμε την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι»!

Ενισχύουμε την ανάπτυξη του πρωταθλητισμού αλλά και αναδεικνύουμε τα διαχρονικά ιδεώδη του αθλητισμού!

Κάνουμε «σημαία» μας τα αισθήματα υπερηφάνειας και παίρνουμε δύναμη για τους καθημερινούς μας αγώνες στον στίβο της ζωής!

Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει τον αθλητισμό και να ενισχύσει το έργο των αθλητών και των αθλητικών σωματείων.

Με τις λίγες αυτές σκέψεις, θέλω να συγχαρώ θερμά τον Πρωταθλητή μας Αντώνη Μπουγιούρη, που αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή του νησιού μας, να τον ευχαριστήσω για τις μοναδικές χαρές που μας χαρίζει και να του ευχηθώ μεγαλύτερες επιτυχίες και κάθε καλό στην προσωπική, αθλητική και επαγγελματική του πορεία.

Αντώνη, η Σύρος, οι Κυκλάδες, το Νότιο Αιγαίο και η Ελλάδα είναι υπερήφανες  για σένα! Δαμάζοντας τα κύματα κατέκτησες τις καρδιές μας!"

 

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων