Αγαπητοί φίλοι,

 

Είμαστε υπερήφανοι που η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  θα φιλοξενήσει για 12η συνεχή χρονιά μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, προς τιμήν του  αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτρη Βικέλα.

Θέλω κατ` αρχήν να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές  μας, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης  αλλά και τον ένθερμο υποστηρικτή της προσπάθειας, Ναυτικό Όμιλο Σύρου για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για την οργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αυτές θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία, όπως έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Το τουρνουά αυτό, που πραγματοποιείται για 12η φορά  στο νησί μας, είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, αφού συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου στην υδατοσφαίριση, όπως η Ρωσία, η Ιταλία, η Αίγυπτος αλλά και η εθνική μας ομάδα, η οποία συμμετέχει αδιαλείπτως σε όλες τις Ολυμπιάδες και σε όλα τα μεγάλα τουρνουά με ξεχωριστές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις, γιατί μέσα από τον αθλητισμό και τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, δίνεται η ευκαιρία της προβολής του τουριστικού μας προορισμού.

Καλωσορίζουμε στη Σύρο όλες τις ομάδες, τους αθλητές, τους εκπροσώπους και τους επικεφαλής της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Καλώ όλους τους Συριανούς να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους, από κοντά αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός,  και να εμψυχώσουν με την παρουσία τους την Εθνική μας Ομάδα.

Θέλω να ευχηθώ και πάλι σε όλους τους συνδιοργανωτές  καλή επιτυχία και στους εκλεκτούς επισκέπτες μας, καλή διαμονή στον τόπο μας.

 

Γεώργιος Λεονταρίτης

 

   Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

image_print