ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 22810. 82630 – 22413.60609

email: press@pnai.gov.gr          

6 Μαΐου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραστώ στα εγκαίνια Μονάδας Αφαλάτωσης, ικανής να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του νησιού σε πόσιμο νερό. Λυπάμαι ειλικρινά που ανειλημμένες υποχρεώσεις που πηγάζουν από την επίσκεψη μελών του Γερμανικού Κοινοβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας, μου στερούν τη δυνατότητα να βρεθώ κοντά σας.

Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ  για την εθελοντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία  που αναλάβατε ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη μελέτη – κατασκευή και δωρεά ενός τόσο αξιόλογου έργου.

 

Η επί 17 συναπτά έτη δράση της ομάδας στην ανθρωπιστική περιπλάνησή της στα ακριτικά νησιά και η αφιλοκερδής προσφορά των υπηρεσιών των διακεκριμένων μελών της στους κατοίκους τους , προσφορά που δεν περιορίζεται σε έναν μόνο τομέα, με κυριότερο αυτόν της ιατρικής περίθαλψης, την κατατάσσει ανεπιφύλακτα στην πρώτη γραμμή των ομάδων που επιτελούν Εθνικό έργο.

Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη που επιδεικνύετε με τη δράση σας και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που διέρχεται η χώρα, αποκτά ιδιαίτερο βάρος και σπουδαιότητα.

 

Το υδατικό πρόβλημα του Νομού έχει εγκαίρως διαγνωσθεί από την αιρετή Περιφερειακή Αρχή. Με δεδομένα τα στοιχεία από τη  μέχρι σήμερα εμπειρία που αποδεικνύουν ότι  οι αφαλατώσεις μπορεί να προσφέρουν συμφέρουσα λύση μόνο όταν γίνεται ο ανάλογος σχεδιασμός, που μπορεί να περιορίσει το κόστος σε αποδεκτά επίπεδα, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη συνδρομή σας στην αντιμετώπιση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Σικίνου.

Σφίγγοντας το χέρι του καθενός από τα μέλη σας, χωριστά, εύχομαι καλή επιτυχία και σ’ αυτόν τον διάπλου σας.                                                         

 

                                                                 

image_print