Η κτιριακή κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, το οποίο χρήζει εκτεταμένων παρεμβάσεων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με την Προϊσταμένη του Εφετείου Δωδεκανήσου, Αικατερίνη Διακοκολιού, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλη Περίδη και τον τέως Πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Σαρρή.

Η συζήτηση αφορούσε την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, αφού οι βλάβες που έχουν παρουσιαστεί με την πάροδο του χρόνου, ανησυχούν τόσο τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των Δικαστηρίων και τα μέλη του ΔΣΡ, όσο και το κοινό.  Η συνδρομή της Περιφέρειας συνίσταται στην εκπόνηση της μελέτης των άμεσων παρεμβάσεων αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς και στην δημοπράτηση και επίβλεψη του έργου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πρόθυμος οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν και σε αυτό το έργο, ούτως ώστε να προχωρήσει άμεσα η μελέτη για την αποκατάσταση των βλαβών, τουλάχιστον στο σκέλος των εργασιών που μπορούν να εκτελεστούν, με το κτίριο να βρίσκεται σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν  ο κ. Χατζημάρκος είναι εκφράσει την προθυμία του η Περιφέρεια να συνδράμει για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου, όμως για μια εκτεταμένη και συνολική παρέμβαση, όπως αυτή που είναι απαραίτητη για το κτίριο, συνεπάγεται ότι αυτό θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας, με τη μεταφορά των υπηρεσιών του σε άλλους χώρους,  ώστε  να παραδοθεί κενό στην Περιφέρεια.

Μέχρι αυτό να γίνει, η δέσμευση του Περιφερειάρχη είναι ότι οι επείγουσες εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν ενώ το κτίριο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε χρήση, θα προχωρήσουν άμεσα, αρχής γενομένης από την εκπόνηση των μελετών.