Παρουσία της Γενικού Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Α.Δ.) Χριστιάνας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ των Αντιπεριφερειαρχών Φώτη ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ και Ελευθερίας ΦΤΑΚΛΑΚΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και το κλιμάκιο Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛ.Γ.Α.) που αποτελείτο από τους Κτηνιάτρους Σόλωνα ΜΑΤΖΙΑΡΑ και Μανώλη ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗ καθώς και τον Γεωπόνο Μανώλη ΜΗΤΣΟΣΚΟΥΡΑ έγινε η αποτίμηση σε κτηνιατρικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις από την πρόσφατη θεομηνία στο νησί της Ρόδου.

Τελικώς η ζημιά σε Ζωικό Κεφάλαιο περιορίζεται σε μια εκμετάλλευση στην Παστίδα ενώ στο Φυτικό Κεφάλαιο έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί και αποτιμηθεί ζημιές στη Κρεμαστή στη Δαματριά στην Αρχίπολη και τα Αφάντου.

Υπενθυμίζεται στους Παραγωγούς ότι οι αναγγελίες ζημιών στους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. σε κάθε Δημοτική Ενότητα πρέπει να γίνονται εντός (2) δυο ημερών για απώλεια ζώων και εντός (15) δεκαπέντε ημερών για ζημιές σε καλλιέργειες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλεί τους συμπατριώτες μας Παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές να σπεύσουν και να τις δηλώσουν στους  τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. να προωθηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης τους