Ν. Μηταράκης: “Ο Γ. Χατζημάρκος αποτέλεσε φάρο λογικής και ενότητας στο Νότιο Αιγαίο. Δεν άφησε να τον επηρεάσουν άναρθρες κραυγές και η ψευδολογία, στην οποία ορισμένοι συστηματικά επιδίδονται στο Μεταναστευτικό”

Γ. Χατζημάρκος: “Στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή τη συντριπτική σιωπηρή πλειοψηφία. Οι φωνασκούντες είναι μία μειονότητα, απομονωμένη από την κοινωνία”

Απονομή Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ Τάξης από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο, στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αυγερινό και στον Γενικό Διευθυντή της PRAKSIS, κ. Μαργαλιά

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, απένειμε, σήμερα, Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον Γενικό Διευθυντή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου PRAKSIS, κ. Αλέξιο Μαργαλιά, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και στους αιτούντες άσυλο.

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος σε όλους, τόνισε ότι η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης απονέμεται ‘’σε αναγνώριση της προσωπικής συμβολής σας, καθώς επωμιστήκατε ένα ιδιαίτερο βάρος για τις ανάγκες των οργανισμών σας”.

 

Στο ζήτημα της δημιουργίας των αναγκαίων νέων δομών,  τόνισε ότι είναι:

”θέμα που έγινε άμεσα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ευκαιρία προβολής, αντικείμενο λαϊκισμού. Κάποιοι φοβήθηκαν το δήθεν πολιτικό κόστος. Αυτό δεν ίσχυσε για τον Περιφερειάρχη και καλό φίλο, Γιώργο Χατζημάρκο, που σε καιρούς πολιτικού σκότους, αποτέλεσε φάρο λογικής και ενότητας στο Νότιο Αιγαίο. Δεν άφησε να τον επηρεάσουν άναρθρες κραυγές και η ψευδολογία, στην οποία ορισμένοι συστηματικά επιδίδονται στο Μεταναστευτικό.”

Παράλληλα, πρόσθεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου “γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χατζημάρκος πως, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας του. Όχι ως αντάλλαγμα, αλλά ως ξεκάθαρο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας”, συμπληρώνοντας πως  με την συνδρομή του κ. Χατζημάρκου,  ‘’οι Δήμοι Κω και Λέρου έχουν λάβει τα τελευταία δύο χρόνια, 2,5 εκ. Ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου μας. Από αυτά, 1,63 εκ. ευρώ με τη μορφή δημοτικών τελών για το 2019-2021, 395.000 ευρώ ως αποζημιώσεις, 500.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στο Πυλί”.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι:

“στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία. Η σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία. Πρέπει να το λέμε αυτό. Αυτοί οι φωνασκούντες είναι μία μειονότητα, απομονωμένη από την κοινωνία.  Και μέσα από αυτόν τον θόρυβο προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο, να φανούν μεγαλύτεροι, να φανούν περισσότεροι, σοφότεροι, εξυπνότεροι. Δεν είναι όμως. Εάν η πολιτική ηγεσία, έκανε το λάθος, να ακούσει, να συμπαρασυρθεί, η χώρα θα είχε πέσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.”.

Επιπρόσθετα,  ευχαρίστησε τον κ. Μηταράκη “για τη δουλειά που κάνετε στο υπουργείο. Γιατί δουλέψατε με πάθος, με αγάπη, με σχέδιο, σπάνιο για την Ελλάδα. Με καθαρό, συνεκτικό μυαλό, συγκροτημένα. Και μπορέσαμε να δούμε στο πρόσωπό σας, τον καθημερινό συνεργάτη με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Τα απτά αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Κακόπιστοι, καλόπιστοι τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η ιστορία γράφει τί παραλάβατε και πού βρίσκεται σήμερα το πρόβλημα”.  Συνέχεια →

image_print