Συνάντηση με αντικείμενο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Αγροτικών Συνεταιρισμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρη Καμπούνη, του διευθυντή της ΕΑΣ Δωδεκανήσου Γιώργου Κριτσωτάκη, του προέδρου της ΚΑΙΡ Χρυσόστομου Χρυσοστομάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τρόποι και τα μέσα προώθησης και διάθεσης των τοπικών προϊόντων μέσα από τη συνεργασία των δύο Ενώσεων. Συμφωνήθηκε, για παράδειγμα, η «απορρόφηση» κρασιών της ΚΑΙΡ στη Νάξο και, αντίστοιχα, πατατόσπορου από το Κυκλαδίτικο νησί στα Δωδεκάνησα.

 Χαρακτηριστική περίπτωση της καλής συνεργασίας των δύο πλευρών είναι το γεγονός ότι, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, μέσα σε ένα χρόνο έχει αυξηθεί η διάθεση της γραβιέρας Νάξου στη Ρόδο από 1,5 τόνο πέρυσι σε είκοσι τόνους φέτος.

 Η συνεργασία, όπως τονίστηκε στη συνάντηση εργασίας, θα έχει συνέχεια και πάντα με όρους αμοιβαιότητας, προς όφελος της τοπικής αγοράς και της στήριξης των ντόπιων παραγωγών.

image_print