Στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της και αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό, η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προχωρά σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αυτή τη φορά στα γήπεδα του Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης “Κολοσσός”, στο Δημοτικό Στάδιο “Διαγόρας”,  Δήμου Ρόδου.

Για τον σκοπό αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου 2019, ενέκρινε την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας  και του Δήμου Ρόδου, για το έργο «Βελτίωση και Στέγαση Γηπέδων Αθλοπαιδιών Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΥ στο Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 520.000,00 € .

Βάσει των προβλεπομένων από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου,  εκχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προστατευτούν κατά μεγάλο ποσοστό από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα εν λόγω γήπεδα και κατ’ επέκταση  ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ασχολούνται με  το άθλημα της καλαθοσφαίρισης κι αφετέρου θα βελτιωθούν γενικά οι συνθήκες άθλησης τους.

Οι προτεινόμενες κατασκευές θα είναι ελαφριές, μη μόνιμου τύπου. O αγωνιστικός χώρος θα επιστρωθεί με κατάλληλο υλικό σύμφωνα με τους κανόνες καλαθοσφαίρισης ούτως ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων με ασφάλεια.  Ο αερισμός και ο φωτισμός στους χώρους αυτούς θα είναι άμεσος και φυσικός αφού, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, δεν θα κατασκευαστούν στοιχεία πλαγιοκάλυψης.

Η  Διαβαθμιδική Σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου και θα ισχύσει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

 

image_print