Από τη μικρή Ηρακλειά των 150 μόνιμων κατοίκων, μέχρι τη Ρόδο, τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου  που έχουν κατορθώσει να ταυτίσουν το όνομά τους με σημαντικούς διεθνείς και εγχώριους αθλητικούς θεσμούς και διοργανώσεις, συμμετείχαν, με την “ομπρέλα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην ERGO Marathon Expo 2019, τη  μεγαλύτερη έκθεση – θεσμό στο χώρο του αθλητισμού στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες του είδους της διεθνώς.

Η έκθεση αθλητικών ειδών ERGO Marathon Expo 2019 την οποίαν διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ,  πραγματοποιήθηκε από 6-9 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, για 12η συνεχή χρονιά  στο πλαίσιο του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας, του οποίου αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν και φέτος όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό, τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και οι αθλητικές διοργανώσεις και δταστηριότητες.

Η ολοένα αυξανόμενη προσέλευση στο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας συμβαδίζει με την αύξηση του αριθμού εκθετών και επισκεπτών και επιβεβαιώνει τη δυναμική της έκθεσης που αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη του Αθλητισμού και του Τουρισμού στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2018 το παρών έδωσαν περισσότεροι από 180 εκθέτες και 75.000 επισκέπτες και αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την τελευταία 5ετία έχει επενδύσει στρατηγικά στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, με θεσμοθέτηση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες συμπεριλαμβάνονται στα Διεθνή καλεντάρια των παγκόσμιων αθλητικών ομοσπονδιών, καθώς και με την διοργάνωση  μεγάλων αθλητικών  διοργανώσεων, συνεργαζόμενη τόσο με διεθνείς οργανισμούς όσο και με εθνικούς και τοπικούς συλλόγους και σωματεία.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή των νησιών και η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, παράλληλα με την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς οι δράσεις αυτές οι οποίες παρουσιάστηκαν στην ERGO Marathon Expo, πραγματοποιούνται εσκεμμένα εκτός της υψηλής τουριστικής σεζόν.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  ο οποίος παραβρέθηκε στην έκεθση, δήλωσε:

“Η Περιφέρεια που είναι παντού, είναι η Περιφέρεια που σχεδιάσαμε με αγάπη.
Τα νησιά που πρωταγωνιστούν στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, που λατρεύουν τον αθλητισμό και την εξωστρέφεια, ταυτόχρονα με την παρουσία τους στην έκθεση WTM στο Λονδίνο, είναι και στην έκθεση ERGO Marathon Expo στο Παλαιό Φάληρο. Τα αποτελέσματα έρχονται μόνο μετά από σκληρή δουλειά. Προχωράμε μπροστά”.

 

 

image_print