Στον τρίτο πια χρόνο της θητείας μας, ο Γιάννης Μαχαιρίδης έβγαλε και Δελτίο Τύπου! Δελτίο Τύπου “προκάτ” που είχε έτοιμο πριν από  τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού είχε ήδη προσυνεννοηθεί και με τους νέους του, εμφανώς στενοχωρημένους, συντρόφους.

Αυτά παθαίνει όποιος πάει γυρεύοντας να ανακαλύψει  θέμα εκ του μη όντως, απλά για να κάνει αισθητή την παρουσία του, στερούμενος παντελώς επιχειρημάτων και προτάσεων, αδύναμος να υποστηρίξει με στοιχειώδη σοβαρότητα τα «επιτεύγματα» της δικής του θητείας. Γελοιοποιείται.

Αφού λοιπόν περάσαμε την βάσανο των φωνασκιών του Γιάννη Μαχαιρίδη, μάθαμε ότι υποβαθμίζεται το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν έχει θέματα εκτός ημερησίας διάταξης!

Αμέσως μετά, ο πολύπειρος Γιάννης Μαχαιρίδης και πρωταθλητής των εκτός ημερήσιας διάταξης, έδωσε ρεσιτάλ σεβασμού στον θεσμό με το να διακόπτει τους πάντες, να φωνάζει άνευ λόγου και αιτίας και στο τέλος να ξεπερνά και τον ίδιο του εαυτό αιτιολογώντας την θετική του ψήφο! Τέτοια πείρα και τέτοιος σεβασμός στην τυπικότητα!

Επί της ουσίας, φυσικά, δεν ακούσαμε τίποτα για μία ακόμη φορά, αφού τα περί «χρημάτων του», που κατ? αυτόν και προς μεγάλη του λύπη κληρονόμησε στη νέα περιφερειακή αρχή, αφορούν μάλλον μόνο τον ιδιαίτερο ψυχισμό του.  Για ανθρώπους εθισμένους επί δεκαετίες στην εξουσία, η προσγείωση στην πραγματικότητα αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη.

Είναι εκκωφαντικό το κενό πρότασης που συνοδεύει κάθε παρουσία του Γιάννη Μαχαιρίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι φτηνή και παλαιοκομματική η αντιπολίτευση που ασκεί.   Και όπως λέει και ο λαός μας : περσινά ξινά σταφύλια.  

ΥΓ:  Αν διέθετε ίχνος αυτογνωσίας, σίγουρα θα σιωπούσε για να πάψει να εκτίθεται. Εκτός κι αν είναι οι νέοι του σύντροφοι, που μιλούν μέσω εκείνου.  Λέτε να τον… ενεργοποίησε η ανάσα των νέων συντρόφων του, που θέλουν να τον αντικαταστήσουν;  Μπα, αποκλείεται.