Με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίνεται η διεξαγωγή αγώνα Αθλητικής Αλιείας με το εργαλείο ψαροτούφεκο -υποβρύχιο ψάρεμα, του Δωδεκανησιακού  Συλλόγου Ελεύθερης Κατάδυσης (ΔΩ.Σ.Ε.Κ.) Ρόδου, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, διάρκειας πέντε (5), ωρών  στη  ευρύτερη περιοχή Λαδικού – Φαληρακίου και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο τμήμα που εκτείνεται από το ακρωτήριο Λαδικό έως και την βραχονησίδα Κάτεργο Φαληρακίου, υπό την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου  Ρόδου.

      Η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα υποβληθεί και θεωρηθεί από την Λιμενική Aρχή με στίγματα της θαλάσσιας περιοχής αγώνα, με κατάσταση συμμετεχόντων και με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις :

α) Να σημανθεί κατάλληλα η θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής του αγώνα και να διατεθεί κατάλληλο πλωτό σκάφος επιτήρησης .

β)  Ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με το εργαλείο ψαροτούφεκο – υποβρύχιο ψάρεμα.

γ) Τα αλιεύματα πρέπει να έχουν μεγέθη ( μήκος ) μεγαλύτερα των ελάχιστων μεγεθών θαλάσσιων οργανισμών όπως ορίζονται στο παράρτημα ΙΙΙ του άρθρου 15, παραγρ. 1, Κεφ. V του Κανονισμού  (ΕΕ) 1967/2006.

δ)  Όλοι οι διαγωνιζόμενοι και τα χρησιμοποιούμενα σκάφη να είναι εφοδιασμένα με άδειες ερασιτεχνικής αλιείας ( ατομική και σκάφους ).

ε)   Τα αλιεύματα να διατεθούν δωρεάν σε κοινωφελή ιδρύματα της Ρόδου.

στ) Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου να λάβει όλα τα  μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.                                             

      Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών , ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου 2012.  

image_print