Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη αυξήθηκε κατά 70 χιλ. € (φτάνοντας πλέον τις 415 χιλ. €) ο προϋπολογισμός του έργου «Ενίσχυση Εξοπλισμού Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νισύρου»,  προκειμένου στον αρχικά προβλεφθέντα εξοπλισμό να προστεθεί η προμήθεια και ενός ασθενοφόρου.

 

Το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 τον Ιούλιο του 2013 περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού, ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο την άμεση αναβάθμιση των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών στο νησί. Ανάμεσα στα είδη με τα οποία θα εξοπλιστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο περιλαμβάνονται σύστημα υπολογιστικής αντινογραφίας, κλασικό ακτινολογικό, απινιδωτής με βηματοδότη, αιματολογικός αναλυτής, φορητός υπερηχογράφος, βιοχημικός αναλυτής, εξεταστική μονάδα ΩΡΛ, αλλά και βοηθητικός εξοπλισμός για τη λειτουργία του ιατρείου (βιβλιοθήκες, ντουλάπες, κλιματισμός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσα πυροπροστασίας κ.ά.).

 

Στόχος, η μείωση των απαραίτητων μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού σε άλλα νησιά ή την Αθήνα για την παροχή υπηρεσιών υγείας και η επαρκής αντιμετώπιση -ιδιαίτερα τον χειμώνα- των ιατρικών περιστατικών με ασφάλεια και χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.