ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

                               

 

Την πορεία υπό εξέλιξη έργων στο νησί της Ρόδου επέβλεψε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

 

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τους χείμαρρους στην Ιαλυσό και στο Παραδείσι, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Αφεντούλη και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ιαλυσού και Παραδεισίου κ. Γ. Κουφού και κ. Μ. Χατζηκαντή αντίστοιχα., με τους οποίους προγραμμάτισαν τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης των χείμαρρων, με μηχανήματα της Περιφέρειας, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα  κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος επέβλεψε τις εργασίες καθαρισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου Ρόδου-Καμείρου, καθώς και τις διαγραμμίσεις που πραγματοποιούνται από συνεργεία της Περιφέρειας.

 

Κατόπιν, ο Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στο νέο οδικό δίκτυο Αγ. Ισίδωρος-Λάερμα, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και την αποκατάσταση  της γέφυρα του Μάκκαρη στη Μαλώνα, έργα  που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μαλώνας κ. Καραγιάννη, ότι με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της γέφυρας θα ακολουθήσουν έργα προστασίας των πρανών πλησίον της γεφύρας, θέμα που θα συζητηθεί στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_print