«Δημιουργούμε ισχυρές Περιφέρειεςεξασφαλίζουμε το αύριο της Ελλάδας» είναι το κεντρικό σύνθημα του 1ου Τακτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.),τηνΠέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο«ΤΙΤΑΝΙΑ», (Πανεπιστημίου 52).

Στο Συνέδριο των 13 Περιφερειών της Χώρας, θα συμμετέχουνοι Περιφερειάρχες (κ. κ. Ι. Σγουρός, Α. Κατσιφάρας, Κ.Αγοραστός, Ι. Μαχαιρίδης, Α. Γιακαλής, Γ. Δακής, Α. Καχριμάνης, Κλ.Περγαντάς, Π. Τατούλης, Στ. Αρναουτάκης, Α. Τζιτζικώστας, Α.Γιαννακίδης, Σπ. Σπύρου),τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και τα257 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε., καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλη τη χώρα ως παρατηρητές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : Είμαστε αντιμέτωποι με τα εξής δύο αλληλένδετα προβλήματα: Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία του ΕΣΠΑ. Νομίζω ότι κινδυνεύουν να χαθούν αρκετά δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα. Παρατηρείται συγκεκριμένα υστέρηση της απορροφητικότητας των πόρων. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο η τοπική αυτοδιοίκηση στο Νότιο Αιγαίο αυτή τη στιγμή τρέχει με απορρόφηση 20%. Άρα καταλαβαίνετε ότι αν μπούμε σε μία διαδικασία προεκλογική νομίζω ότι δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το 30% ή το 40%, που με απλά λόγια σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χαθούν μόνο από τη δική μας περιφέρεια πάρα πολλά λεφτά. Εγώ έχω δηλώσει ότι δε θα είμαι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης και δε θα με ενοχλήσει οποιαδήποτε απόφαση για την παράταση της θητείας ή όχι. Η Κυβέρνηση βεβαίως είναι αυτή που αποφασίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θεωρώ ότι πρέπει να λάβει όλους τους παράγοντες υπόψη της.

image_print