Σε συνεργασία με τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές τίθεται από σήμερα κιόλας σε εφαρμογή το σχέδιο που θα «ελευθερώσει» τα πάρκα της πόλης                                                                                           

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνεννόηση και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για να δοθεί άμεση λύση στην «κατάληψη» των πάρκων και κεντρικών σημείων της πόλης της Ρόδου από πλήθος μεταναστών που φτάνουν στο νησί, κατά τις τελευταίες, αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Καθώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό μία πόλη να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση σε κεντρικούς δημόσιους χώρους της, όταν μάλιστα η τουριστική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης, την πρώτη μέρα της άφιξής του στη Ρόδο, μετά από ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο εξωτερικό, απηύθυνε πρόσκληση στον Διοικητή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μανώλη Καζαμία, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί με τον Β’ Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Γεώργιο Στέργου, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Χαράλαμπο Γεωργάτο και τον Περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννη Δελή, για μία συνάντηση εργασίας, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Ευστρατίου, ώστε να οργανώσουν την επιχείρηση που θα μετακινήσει τους μετανάστες και θα αποκαταστήσει την εικόνα της πόλης,. «Παρών» στη συνάντηση ήταν τηλεφωνικά και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, καθώς το ζήτημα αφορά και το Λιμεναρχείο.

Το σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα προβλέπει τη μετακίνηση τους στον χώρο αναχώρησης τους στο εμπορικό λιμάνι στην Ακαντιά, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά τους. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα τοποθέτηση σκηνών, με την συνδρομή της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να τους παρέχεται μια σχετική κάλυψη και προστασία από καιρικά φαινόμενα.

«Δεν επιτρέπεται η πόλη της Ρόδου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ασχολούμαστε με τη λύση, αδιαφορώντας για αρμοδιότητες και αναζήτηση ευθυνών. Ιδανικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα που βιώνουμε ως χώρα και ως Περιφέρεια, τα τελευταία δέκα χρόνια εντονότερα, δεν υπάρχουν. Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και προστατεύουμε τον τόπο μας και τους θεσμούς αυτής της χώρας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.