Στη ναύλωση του πλοίου Blue Carrier I τύπου RoRo Cargo, το οποίο θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί έκτακτο δρομολόγιο από Κρήτη προς Κάρπαθο και Κάσο για την μεταφορά εμπορευμάτων, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, μπροστά στον κίνδυνο τα δύο νησιά να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε τρόφιμα και φάρμακα, μετά την αδυναμία του F/B Olympus να εκτελέσει τα δρομολόγιά του.

Το πρόβλημα της τροφοδοσίας των δύο νησιών, επισήμαναν και με επιστολές τους προς τον Περιφερειάρχη, η Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου , Ιωάννης Νισύριος και ο Δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή του για την δρομολόγηση πλοίου για την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και ευπαθών προϊόντων στα δύο νησιά, που βρίσκονται στα πρόθυρα σοβαρών ελλείψεων.

Κατόπιν αυτών ο Περιφερειάρχης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, Blue Star Ferries,  προέβη χθες το βράδυ στην απόφαση άμεσης  ναύλωσης του πλοίου Blue Carrier I, με κάλυψη από την Περιφέρεια του κόστους του έκτακτου δρομολογίου.

Το πλοίο, αύριο το πρωί (Κυριακή)θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο προς Κρήτη, για να μεταφέρει όλα τα φορτηγά με εμπορεύματα σε Κάρπαθο και Κάσο.

Τα δε φορτηγά που βρίσκονται στον Πειραιά, θα μεταφερθούν σήμερα  Σάββατο στην Κρήτη, απο την Blue Star, προκειμένου  Κυριακή να φτάσουν και αυτά σε Κάσο και Κάρπαθο με το  Blue Carrier I.