Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Δείτε την λίστα των φωτογραφιών ανα νήσι κάνοντας κλικ εδώ.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Και το βράδυ αρχίζει η παραδοσιακή διασκέδαση στο υπόστεγο ή στην αυλή της εκκλησίας. Χορεύονται κυρίως οι παραδοσιακοί χοροί της Καρπάθου και ελάχιστα οι ευρωπαϊκοί. Ο χορός συνεχίζεται και πέρα από τα μεσάνυχτα.

Τη δεύτερη μέρα γίνεται το λεγόμενο «ικάντο». Η Εκκλησιαστική Επιτροπή βγάζει σε πλειστηριασμό τα διάφορα αφιερώματα που δεν είναι απαραίτητα στην εκκλησία λ.χ. χρυσά, μαντήλια και άλλα είδη. Κι έτσι μαζεύονται κι άλλα χρήματα για το ταμείο της εκκλησίας. Εκτός από το ικάντο, τη δεύτερη μέρα γίνεται πάλι χορός.

Παναγία Βρυσιανή – Μεσοχώρι

Η Παναγία η Βρυσιανή, κεντρική εκκλησία του Μεσοχωριού, είναι το δημοφιλέστερο πανηγύρι του νησιού (Γέννηση της Θεοτόκου, 8 Σεπτεμβρίου), που συγκεντρώνει πλήθος από προσκυνητές απ’ όλα τα χωριά της Καρπάθου, αλλά κι από την γειτονική Κάσο. Χτίστηκε περί το 1553. Πήρε το όνομά της από την πηγή με το άφθονο δροσερό νερό που βγαίνει κάτω από την εκκλησία. Σε μια εικόνα γράφεται ότι ανακαινίστηκε το 1791, ενώ νέα ανακαίνιση έγινε στις πρώτες μετά την απελευθέρωση δεκαετίες. Είναι βυζαντινού ρυθμού

 HyperLink


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2020. 26/10/2020 1:07 μμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.