Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Δείτε την λίστα των φωτογραφιών ανα νήσι κάνοντας κλικ εδώ.

ΡΟΔΟΣ

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η υπέροχη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χτισμένη το 1060 μ.Χ. και δίπλα το παλαιό Ελαιοτριβείο, που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο. Περιλαμβάνει αρχαιολογικά κατάλοιπα, εκκλησιαστικά κειμήλια και λαογραφικές αναμνήσεις χρηστικών αντικειμένων της αγροτικής ζωής, αλλά και της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης.

                     Μουσείο Ασκληπειού

Παράλληλα με τη φυσική ομορφιά αξιοπρόσεκτη είναι η ζώσα παράδοση του χωριού, τις γιορτές και τα πανηγύρια, τα τελετουργικά έθιμα κλπ.

Το χωριό Ασκληπειός ή Ασκληπείο, φωλιάζει στα ορεινά, χτισμένο γύρω από το κάστρο του Ασκληπειού, μνημείο που σηματοδοτεί το πέρασμα των Ιπποτών. Η ονομασία Ασκληπειός , δείχνει την συνέχεια από την αρχαιότητα, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και εικάζεται ως χώρος που υπήρχε ιερό αφιερωμένο στον Ασκληπιό. Σήμερα, σε επικλινές ανάγλυφο τα μικρά άσπρα σπιτάκια τυπικά δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύνολο, ενώ ο φυσικός χώρος που περιβάλλει το Ασκληπειό είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και ποικιλίας με πλούσιο δάσος πεύκων και ελαιώνων.

 HyperLink


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2020. 15/8/2020 4:57 μμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.