Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Δείτε την λίστα των φωτογραφιών ανα νήσι κάνοντας κλικ εδώ.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Περιπατητικές διαδρομές

Η Κάλυμνος διαθέτει ενδιαφέρουσες περιοχές για περιπάτους, όπως είναι ονομαστό και ως ο παράδεισος των ορειβατών. Αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες δυνατότητες, ο Δήμος Καλυμνίων ενισχύοει τις προσπάθειες και βοηθά στην οργάνωση και την υποδομή των διαδρομών και των πεδίων αναρρίχησης.

Οι τρεις παράλληλοι ορεινοί όγκοι που αποτελούν τη γη του νησιού, οι δύο εύφορες κοιλάδες που σχηματίζονται ανάμεσά τους γεμάτες περιφραγμένα κτήματα και φυτεμένες κυρίως με εσπεριδοειδή, οι μικροί παραθαλάσσιοι οικισμοί, τα Λινάρια, τα Μελιτσάχα, οι Μυρτιές, το Μασούρι, η Αργινόντα, το Εμπορειό, ο Βαθύς, η Ρίνα, τα αρωματικά φυτά (θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη), οι εντυπωσιακές βραχώδεις ακτές, κάνουν συναρπαστική την κάθε πεζοπορική διαδρομή στην Κάλυμνο.

Η Κάλυμνος διαθέτει 30 οργανωμένα αναρριχητικά πεδία σε άριστης ποιότητας ασβεστολιθικά πετρώματα. Το ήπιο κλίμα, η εύκολη πρόσβαση, και τα σπήλαια με τους σταλακτίτες που φωλιάζουν στους βράχους καθιστούν την Κάλυμνο εξαιρετικό τόπο αναρρίχησης. Ορισμένες πλαγιές είναι ανεξερεύνητες και κατάλληλες για τους ειδικούς στο είδος και άλλες πιο εύκολες, κατάλληλες για αρχάριους που επιθυμούν την καθοδήγηση των οδηγών που δουλεύουν στις σχολές του νησιού.

 HyperLink


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2018. 19/9/2018 11:07 πμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.