Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Προβολή Άρθρου

Ημερομηνία: 03/04/2017
Θέμα:
Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Κάσου

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο νησί της Κάσου την περασμένη εβδομάδα, απετέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ?/νσης Τεχνικών Έργων ?ωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου και ο Προϊστάµενος ?/νσης ?ιοικητικών & Οικονοµικών ?ωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης.

Στην διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα αιτήματα του Δήμου Κάσου και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δύο φάσεις.

Κατ’ αρχήν, θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου του νησιού, στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβικής σύμβασης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έχει συνάψει η Περιφέρεια για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου  - Κάσου.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οποτεδήποτε αυτές σημειωθούν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συνάψει εργολαβικές συμβάσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, που δίνουν την δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων χωρίς καθυστέρηση.

Σε δεύτερο επίπεδο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα μεταβεί εντός των ημερών στο νησί, για την καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων απαιτεί την εκπόνηση μελετών.


 


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2018. 18/6/2018 2:44 μμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.